Briskní outdoor Lenovo S750

Na poli mobilů neetablované Lenovo potěšilo fandy odolnosti a výkonu novým 4,5palcovým dualsimem. Ten, si krom záchodu můžete vzít i do sprchy, či ho před kumpány vykoupat v půllitru – je totiž voděodolný.

Rozpláclý kvádřík 13,5 x 7 x 1 váhy 157 g pohání 1,2 GHz čtyřjádro MediaTek a grafika PowerVR. A všechen ten křemík oblažuje Android Jelly Bean 4.2.1. Tělo obíhá rozverný oranžový kruh a telefonu dodává outdoor look – ten však můžete před byznys zraky schovat nějakým tím ochranným obalem.

Gorillou (Glass 2) chráněný 4,5″ IPS display skýtá dost operačního prostoru pro velký pracky – malé tlapky jej asi budou ovládat v páru. Z výroby přilípnutá fólie brzo sleze a není na škodu ji nahradit nějakou solidní. Pozorovací úhly jsou maximální, viditelnost na slunci přiměřená, přidání jasu na maximum to vyřeší. Solidnímu zadnímu 8 MPx fotoaparátu někteří vyčítají slabší blesk, což nemůžu potvrdit. Naopak – jako svítilna se mi osvědčil. Má určitelný autofokus a HDR. Přední foťák bych na holení asi nedoporučil, ale prý se podle toho dá namalovat, říkala polovička:)

FM rádio a e-kompas naštěstí doplňují nezbytnosti jako je notifikační ledka (nepřehlédnutelná), 3,5mm jack, podpora SD karet. I certifikovanou voděodolnost (IP67) uvěříte, když uvidíte provedení zámku zad a krytu možných vstupů – jen bych to případně nepřeháněl s délkou a hloubkou ponoru (deklarován 1 m).

Podporuje všechny podstatné formáty médií. Prostředí, aplikace, videocall i rychlost foťáku jsou bleskové – holt čtyřjádro je poznat. Zvuk je dobrý a hlasitost netřeba nijak opravovat. Věrně a citlivě zaznamenává hlas. Baterka (2000 mAh) vydrží den intenzivního ždímaní, den a půl normálního provozu (a dva dny těm, co smartphone vlastně ani nepoužívaj).

Opomenuté chybky a zrady typu zlobící GPS, změna priority SD karet, zbytky čínského písma – se dají vyřešit za pomoci i na českém netu se formující komunity uživatelů S750.

Pokud bych více optimalizoval na cenu, omrzel bych nějaké to jádro a nejspíš i odolnost záludným vlivům – na druhou stranu je lepší odolnost než utopený mobil. A rychlost odezvy je vyloženě návyková.

Zdroje

  • Lenovo