Google Kontakty v hávu novém…

…celém Material designovém…

Google G logo

Pro Instaluj.cz SEO specialista a copywriter Daniel Beránek:

Google uvádí Kontakty v hávu Material designu

Kontakty uložené pod účtem Google následují ostatní aplikace a jsou redesignovány do nového Material hávu. V jejich náhledu již můžeme spatřit nové funkcionality budoucího rozhraní.

Nové Kontakty samozřejmě integrují veškeré kontakty, s nimiž pracujete ve všech službách Googlu. Rozhraní nabralo interakce a v každém řádku na vás vyskakují ikonky editace, preference, Google+. Snadnějšího přístupu se dostalo i skupinám, nastavení a dalším volbám práce s kontakty. Snadněji se také editují podrobnosti jednotlivých položek.  

Přibyla funkce Najít duplicity pro identifikaci a sloučení duplicitních zápisů a horní lištička s ikonkou uvozovky pro vyvolání seznam online přátel na Hangouts. Novými Kontakty jsou nám vehementně vnucovány často používané položky – totiž když zvolíme místo Zobrazit vše u defaultně zobrazených několika často používaných kontaktů, Google zobrazí všechny často používané kontakty.

Rozhraní prostého textového webu nové Kontakty nahrazují několikavrstevnatým AJAXem. Oku lahodící provedení ovšem sežere dvojnásobek systémových prostředků oproti původní kartě. Vzhledem k tomu, že jsou nové Kontakty teprve ve fázi náhledu, nefungují ještě některé funkce (Import/Export, Tisk aj.)

Ve finální verzi bychom se mohli dočkat zobrazení nejnovějších emailových konverzací a schůzek. A vzhledem k propojení aplikace na Google+ by se nám na kartě jednotlivých uživatelů měly také aktualizovat informace, které o sobě daný jedinec sdílí. Náhled nové podoby Kontaktů najdete na contacts.google.com/preview.

Zdroje