Grams: hack, bouchačku, nebo gram?

Na darknetu se dá i nedá najít cokoliv. Dá, protože tam opravdu cokoliv je, a nedá, protože se to nedá najít. V podstatě už musíte vědět, kde to je, takže nejde o hledání v pravém smyslu slova. Do této situace vstupuje vyhledávač Grams.

Vyhledávač Grams pro TOR

Grams je torový vyhledávač. Prohledává black markety deep webu. Momentálně indexuje znovuzrozenou SilkRoad2, dále The Pirate Market, Mr. Nice Guy, Evolution, C9, Agora a BlackBank. Grams admin Gramsadmin říká: Budu tento týden přidávat filtr jednotlivých trhů, takže budete moct prohledávat i jen ty, které vás zajímají. Jinak je prý vyhledávající algoritmus podobný Googlu: Skóre jednotlivých výsledků ovlivňuje délka listingu, množství uskutečněných transakcí a počet kladných recenzí.

Vzhled Grams humorně odkazuje na Google – i položkou I´m feeling lucky – ta ovšem asociuje jiné lucky stavy než googlovská.

Krom černých tržišť by se do budoucna na Grams mohly objevit další výsledky. Gramsadmin kontaktuje další stránky hlubokého netu s nabídkou indexace jejich obsahů. Grams momentálně operuje na adrese, kterou snaživí snadno najdou;).

Gramsadmin se od Googlu inspiruje i využitím reklamního prostoru. Brzo totiž přibydou placené výsledky vyhledávání, podobné Google Adwords – ovšem s tématikou odpovídající hledaným produktům: drogy, zbraně, útočný software a nelegální služby.

Grams už byl i přivítán mezi weby darknetu – několikahodinovým sejmutím DDoS.

Zdroje