W10 IP 14361: přihořívá…

Sestavení 14361 Windows 10 přináší hlavně odstranění chyb, optimalizaci výkonu a stability výkonu. To vše ve jménu bezproblémového průběhu velkého letního updatu.

ikona Windows 10

Pro Instaluj.cz SEO specialista a copywriter Daniel Beránek:

Windows 10 IP 14361: výroční povýšení na dohled

Další sestavení Windows, přibližující netrpělivě očekávané povýšení Anniversary Update, se točí na rychlém okruhu prezentací pro insidery. Má číslo 14361 a přináší hlavně odstranění chyb, optimalizaci výkonu a stability výkonu. To vše ve jménu bezproblémového průběhu velkého letního updatu.

LastPass coby doplněk pro Microsoft Edge

Skupinu rozšíření pro nativní browser Microsoft Edge nově obohatil doplněk aplikace LastPass, což je správce hesel. Je sice príma, že byl Microsoft Edge dovybaven jednou z nejznámějších klíčenek (mj. disponujících i funkcemi typu generátor náhodných hesel, či vyhledávač duplicit v používaných heslech), nicméně tempo přírůstku nových doplňků je děsivě pomalé. Těžko říct, kdy se s takovou přiblíží počtu doplňků v Internetovém obchodu Chrome či v Doplňcích Firefoxu. Tento stav silně připomíná počet mobilních aplikací mobilních Windows ve srovnání s počtem aplikací pro Android…

Windows Ink

Několik oprav a vylepšení se dotklo funkce Windows Ink. Například pravítko je nyní dostatečně dlouhé, aby uhlopříčně obsáhlo displej Surface Booku. Dotyková ikona více připomíná Windows Ink Workspace. Optimalizace se dotkla i rychlosti načítání Sketchpadu a možnosti vymazání všech položek jeho koše.

Nastavení

Aplikace Nastavení – nevlastní sourozenec Ovládacích panelů – byla lehce redesignována. Světlá varianta se zbavila šedé ve prospěch bílé ve světlém režimu (v režimu tmavém vládne černá). Přibyl maličký proužeček, v barvě uživatelova profilu, upozorňující, v které sekci se aktuálně nacházíme. Vedle ozubeného kolečka se už nezobrazuje název sekce, ale nachází odkaz pro navrácení se na výchozí stránku Nastavení.

A dále…

  • redesignována byla ikona Blue-ray;
  • opravena chyba navigace pomocí klávesnice v moderních aplikacích (např. Tweetium, Netflix);
  • upravena implementace funkce TCP Fast Open tak, nezpůsobovala chyby v načítání stránek typu YouTube;
  • eliminován výskyt podivného šedého pruhu v Microsoft Edge;
  • prodloužena doba, po níž se nemají instalovat aktualizace, z 10 hodin na 12;
  • správce stahování Microsoft Edge nyní obsahuje název souboru, stav stahování a název zdrojové domény;
  • eliminovány chyby v Microsoft Edge nastávají po připojení přes Vzdálenou plochu;
  • a mnoho dalších drobností.

I když by se mohlo zdát, že toho nové sestavení příliš nevylepšuje, je třeba vzít v potaz, že se Microsoft hlavně snaží vyladit stávající podobu systému tak, aby ji mohl uvést coby povýšení Anniversary Update, které je plánováno na 29. července 2016.

Zdroje