Windows XP i s fičurami následovníků

Pokud uživatelé chtějí užívat, mají užívat. A chtějí-li nejnovější fičury, mají mít nejnovější fičury – tak to vidí vývojář Wiwi-maX i v případě Windows XP.

Microsoft logo

Instaluj.cz:

Windows XP: nové fičury

I když používáte zastaralý, oficiálně nepodporovaný (ovšem stále ještě rozšířený) systém, nemusíte být ochuzeni o vymoženosti jeho následovníků. Kupříkladu na všechny, kteří ještě provozují XPéčka, myslí vývojářská komunita a sem tam uvolní nějakou záplatu na odepsanost. Vývojář Wiwi-maX právě teď uvolnil kolekci všeho možného, co lze nainstalovat do Windows XP a 2003.

Missed Features Installer5 (MFI5), jak se kolekce programů pro Windows XP a 2003 jmenuje, obsahuje nejrůznější funkcionality, které by uživatelé těchto systémů mohli postrádat. V 1,18gigabajtovém ISO souboru MFI5 najdete kategorie Podpora, Aplikace, Hry, Multimédia, PowerToys, Downloads, TabletPC a MediaCenter, které mimo jiné obsahují Internet Explorer 8, Windows Media Player 11, Aero Glass, .NET Framework až do verze 4.0, podporu pro paměťové karty větší 4 GB, poslední service packy (oficiální i neoficiální), nejnovější Adobe Flash Player, K-Lite Mega Codec a mnoho dalších aplikací, utilit a pomocníků pro práci se systémem.

„Instalační balíček (či spíš kolekce vše v jednom) MFI5 je určen pro začátečníky a pro ty, kteří mají rádi jednoduchou a automatickou instalaci potřebných programů a funkcionalit, jež nejsou přítomné v jimi používaném systému,“ říká autor MFI5, vývojář skrývající se pod přezdívkou Wiwi-maX. Nejde ani o první podobný počin tohoto vývojáře. S obdobným balíčkem pro Windows 8 přišel už v roce 2014 a právě nadšený ohlas komunity ho vedl k další práci. Na jeho stránkách tak najdete kolekce všeho možného pro Sedmičky, Osmičky – a samozřejmě i Desítky.

Všechny soubory jsou nahrány na Google Disku, díky čemuž si je můžete přisdílet do své sbírky a stáhnout rychlostí odpovídající svému tarifu u Google, která je i u bezplatných tarifů mnohonásobně vyšší než z většiny jiných úložišť.

Zdroje