Xiaomi přichází s notebookem Mi

Xiaomi to zkouší s Xiaomi Notebook Mi – samozřejmě kombinací výkonu a ceny – a troškou toho exkluzivního designu obšlehnutého od Apple.

Pro Instaluj.cz SEO specialista a copywriter Daniel Beránek:

Xiaomi Mi Notebook: útok z dolních cenových příček

Xiaomi už nějaký pátek nezatápí pouze konkurenčním značkám smartphonů – vyrábí i nositelnosti, power banky, akční kamery, sluchátka, reproduktory, zařízení chytré domácnosti… Nechybí mezi nimi ani tablety poháněné Androidem a Windows 10. Právě segment výpočetních zařízení nyní rozšíří – a nejen cenou, ale i jejím poměrem s nabídnutým železem, ostatním laptopům zatopí – Xiaomi Mi Notebook.

Xiaomi Mi Notebook společnost uvede ve dvou velikostech: 11 a 13 palců. Dle uniklých fotografií by nemělo chybět dostatek konektorů. Najdeme mezi nimi 3 x USB, HDMI, Mini DisplayPort i USB-C. Větší variantu patrně bude pohánět procesor Intel Core i7-6500U taktovaný na 2,5 GHz s turbem až 3,1 GHz, 8 GB RAM a bude vybavena full HD displejem. O grafiku se postará přinejmenším v čipu integrovaná Intel HD Graphics 520. Nabídka systémů má zahrnovat Windows 10 bez zbytečných OEM balastů a předpokládá se i levnější varianta pouze s Linuxem.

Naopak už dopředu se ví, že první Xiaomi Mi notebooky nebudou vybaveny dotykovými displeji z důvodu cenové optimalizace. Oficiálně budou obě varianty uvedeny společně 27. července. Dřívější spekulace na cenu naznačovaly částku 3 000 jüanů, což je kapku přes 11 000 korun beze cla, DPH a marže importérů. Očekává se, že kombinace ceny, zpracování (mělo by být celokovové) a nabídnutých komponent dalece předčí konkurenci v podobě tradičních značek. Xiaomi by tak mohlo spustit čínský útok na cenu v dalším segmentu osobní elektroniky, který by jistě uvítali i uživatelé renomovaných značek notebooků.

Zdroje