Zoner uvolnil Photo Studio X

Nové Zoner Photo Studio mění způsob platby a přináší vrstvy.

SEO specialista a copywriter Daniel Beránek

Pro Instaluj.cz SEO specialista a copywriter Daniel Beránek:

Zoner Photo Studio X: změna plateb a vrstvy

Zoner se rozhodl změnit způsob licencování a prodej svého produktu Photo Studio. Přechází na systém předplatného, podobného např. Office 365. Nově už sice nebude třeba kupovat každou licenci zvlášť, nicméně bude třeba stále platit předplatné. Výhodou pro ty, kteří se nechají k novému způsobu platby přesvědčit, budou neustálé aktualizace programu po celý rok…

Práce s vrstvami, nedestruktivní úpravy

Největší praktickou změnou Zoner Photo Studio (ZPS) je podpora práce s vrstvami v novém grafickém formátu .ZPS. Uživatele tak již budou moci zůstat při úpravách obrázků přímo v ZPS – a nikoliv pokračovat třeba v GIMPu či Photoshopu – kdykoliv potřebují pracovat s více objekty, vkládat do obrázku text či vytvářet koláže. Rozdělanou práci bude možné kdykoliv uložit právě do nového formátu .ZPS.

Prostřednictvím editačních vrstev v Editoru postupně dovršujeme redesign, se kterým jsme začali před pár lety, komentuje novinku Jan Kupčík, produktový manažer Zoner Photo Studio. Zároveň máme radost, jak nám tyto změny přinesou více možností v dalším vývoji.

Dalšími novinkami v oblasti úprav fotografií jsou Odstranění oparu, vylepšení nástroje Přechodový filtr Srovnání linií. Odstranění oparu umožní postupnou eliminaci nejrůznějšího zamlžení či kouře pomocí posuvníku. Filtrů je možné aplikovat hned několik – a korigovat jejich pomocí například barevnost, expozici a sytost. A Srovnání linií umožní například narovnat se sbíhající se linie u snímků budov.

Správce a lokální třídění

Správce fotografií nově nabízí jejich seřazení podle místa pořízení. Nevyužívá přitom jen GPS údajů, ale i jmenných štítků. ZPS je tak může automaticky roztřídit do skupin podle států, regionů, obcí…

Fotoprodukty

Pohodlnost ZPS se zvyšuje i pro ty, kteří rádi své fotky zhmotní do podoby fotoobrazů, fotoknih či vlastních kalendářů. Přímo v programu – v modulu Vytvořit si uživatele snadno a intuitivně vytvoří a objednají požadovaný produkt ve vysoké tiskové kvalitě. Pokud vám stačí domácí tisk, či elektronická prezentace fotek, opět posloužit modul Vytvořit, kde najdeme vytvoření koláží a tiskových sestav k domácímu tisku, či vytváření videoprezentací a timelapse videí.

Změna licencování

Nový ZPS X již nepořídíte jako stálou licenci, nýbrž si jej jen pronajmete za 1 188 korun na rok. Pokud Vás tato změna zrovna nenadchla, zůstaňte u používání starší verze Zoner Photo Studio 18.

Zdroje: 

  • Zoner