Anonymous se po svém vyjadřují k opatřením proti hazardu

Anonymous začali sestřelovat weby spojené s vládními činiteli a stranami.

Anonymous logo

Pro Instaluj.cz SEO specialista a copywriter Daniel Beránek:

Anonymous shazují weby státní správy

Vládní činitelé vesele ignorovali hlas lidu, zájmových skupin i odborníků na telekomunikace a internet zvlášť. Návrh zákona na blokování webů nezdaněných, zahraničních sázkařů prošel i Senátem a otevřel tak cestu všem nepříjemným důsledkům. Skupina Anonymous se k aroganci politiků nyní vyjadřuje sobě vlastním způsobem… Bude účinný?

Naši pozornost upoutala skutečnost, že se česká vláda chystá cenzurovat internet, laxně začíná vyjádření Anonymous. A v mnohem méně laxním duchu pokračují: Prvním krokem této cenzury je její maskování coby zamezení hazardu. Jak asi chcete cenzurovat hazardní stránky? Nikdy to nebude fungovat, protože lidé k jejich návštěvě stejně použijí proxy připojení a VPNka. A jediný, kdo za to zaplatí, budeme my, občané.

Jelikož vláda nevyslyšela masivní hlas lidu, podpořený kupříkladu aktivitou Přichází cenzor!, zaštítěnou organizacemi zajišťujícími provoz internetu na nejvyšší úrovni, vyvozují Anonymous z důsledků daného opatření svůj program:

Ceny poskytovatelů internetu půjdou nahoru. Vaše propaganda omílaná establishmentovými médii je příliš průhledná. A my vám prostě nedovolíme v ní pokračovat. Vaše prolhané hry se nyní setkají s hněvem elitních kyber skupin. Oslabíme vaší nadvládu nad člověkem a ten bude zase blíž svobodě.

Aby nezůstalo jen u slov, začali Anonymous ve jménu operace #opCzech shazovat weby spojené s vládními úřady a stranami. Opakovaně tak nejsou dostupné stránky:

Reálný dopad DDoS útoku na institucionální weby může být sice nicotný – jelikož jejich reálná návštěvnost je v podstatě nulová – nicméně má sílu pokračujícího argumentu. Anonymous deklarují, že jen tak nepřijmou arogantní prosazení opatření, které má jen naplnit kapsy zkorumpovaných politiků a které stejně nebude fungovat.

Zdroje