SnoopWall Antivirus Privacy Firewall

ikona střetu black hat a white hat

Chcete nainstalovat appku, ale znechutí vás nesmyslné množství požadovaných práv? Nebo chcete, aby aplikace všechna ta práva nezneužívala? Či byste rádi měli naprostou jistotu, že je konkrétní port vypnut a uzamknut?

Antivir už máte, firewall taky – takže by se zdálo, že je zabezpečení vašeho Androidu vyřešené. Chyba lávky. Jednak má antivir na nerootnutém Androidu s antivirem ve Windows společné jen jméno, jednak problém bezpečnosti chování aplikací leží jinde: v přístupových právech k portům, tedy k SMS, volání, GPS, Bluetooth atd.

Management práv

Že jsou aplikace nesmyslně chtivé přístupových práv si všiml nejen každý s androidím smartphonem, ale na daný fakt poukazuje i fundovaná analýza EFF (Electronic Frontiers Foundation). Coby řešení nejen tohoto problému přišla společnost SnoopWall s appkou nepříliš vynálezavě nazvanou Antivirus Privacy Firewall.

SnoopWall: víc než antivirus a firewall dohromady

Antivirus Privacy Firewall (APF) má mnoho výhod: vezměme je po časové ose od instalace. Dle SnoopWall je APF kompatibilní se stávajícím bezpečnostním softwarem – současnému antiviru a firewallu tedy nebude vadit. Po instalaci se nastaví coby správce zařízení (což v případě odinstalace znamená, že musí být nejdřív coby správce zařízení deaktivován). Při prvním spuštění se musíte u SnoopWall registrovat a přihlašovací údaje pak používáte k dalším startům. Tento fakt se rovná další úrovni ochrany aplikace pomocí běžné autentizace.

APF vám umožní jednoduše ovládat porty zařízení a podrobně spravovat práva každé aplikace. Má i přednastavené sestavy práv a povolených portů v tématických módech jako jsou: Internet, Banking, Phone aj. Poskytuje také přehledy, kolik aplikací má přístup ke kritickým portům z hlediska bezpečnosti. Díky SnoopWall tedy nejen zamezíte nechtěnému chování aplikací, ale také jeho důsledkům v podobě úniku citlivých dat. SnoopWall pevně věří, že Antivirus Privacy Firewall zamezí sledování, krádeži dat a špionáži.

Jak aplikace vypadá, se můžete podívat na YouTube, její kapku psycho promo najdete tamtéž, stahujte z Google Play.

Některé zdrojové materiály zmizely – patrně v důsledku koupení společnosti/produktu firmou NetShield.

Zdroje o SnoopWall