Blackphone vychází z Tichého kruhu

Silent Circle uvádí svou mobilní krabičku anonymizace, šifrování a zabezpečení – Blackphone. Stojí za ním mj. autor PGP, Phil Zimmermann. Na křemíku běhá speciální fork Androidu PrivatOS a spousta bezpečnostních, šifrovacích, maskovacích a obcházecích appek.

Pro Instaluj.cz SEO specialista a copywriter Daniel Beránek:

Silent Circle konečně uvádí Blackphone

Blackphone, synonymum pro maximální anonymitu a bezpečí komunikace na mobilních zařízeních, míří na trh.

Silent Circle, společnost tvůrců šifrovacího standardu OpenPGP, uvádí na trh nejlépe zabezpečený smartphone dneška Blackphone. Běžné anonymní vyhledávání a brouzdání internetem tvůrci Blackphonu doplnili o:

  • vojenskou úroveň šifrování veškerých dat;
  • na bezpečnost zaměřený fork Androidu 4.2.2 zvaný PrivatOS s aktualizacemi zabezpečenými Secure Over-The-Air;
  • zabezpečený cloud SpiderOak;
  • VPN připojení službou Disconnect;
  • nástroj na řízení a kontrolu integrity Wi-Fi Kismet aj.

Správu veškerých aplikací a funkcionalit usnadní Blackphone Activation Wizard a Blackphone Security Center. Autor PGP Phil Zimmermann poznamenává: Celou kariéru jsem věnoval projektům na ochranu soukromí. Nyní, když už jsou mobilní technologie dostatečně pokročilé, jsem velice hrdý, že můžeme uvést Blackphone, první mainstreamový smartphone zaměřený na bezpečnost. Funkcionality jsou plně integrované, a proto dostupné každému – i bez technických znalostí.

Blackphone je možné předobjednat, ve volném prodeji se objeví od 14. července. Již nyní o něj projevily velký zájem společnosti z první stovky žebříčku časopisu Fortune. Ostatně jeho provoz nebude nejlevnější. Majitel musí prodloužit cloudové a VPN služby – a pro dokonalé zabezpečení je třeba, aby Blackphone měli všichni účastníci zabezpečované komunikace.

Zdroje