Chystá se 64bit Google Chrome pro Windows

S čím přichází Windows Chrome 64bit a kdy bude ve stabilní verzi?

Google Chrome

Pro Instaluj.cz SEO specialista a copywriter Daniel Beránek:

Windows Chrome 64bit: rychlost, stabilita, bezpečí

Google spouští 64bitovou verzi svého prohlížeče Google Chrome. Ten byl dosud dostupný na Windows pouze v 32bitové verzi. Nová verze postupně nahradí výchozí volbu na 64bitových systémech.

64bitové Chrome bude nejprve zpřístupněno uživatelům Windows 7 a 8 prostřednictvím kanálů nočního sestavení Canary a alfa verze Dev. Beta a stabilní verze se teprve chystají.Dle vývojářů Googlu má 64bit Chrome především 3 výhody:

  • rychlost – 64bitová verze umožňuje naplno využít nejnovějších procesorů, optimalizací počítačových sestav, moderních instrukčních sad a dalších funkčních parametrů, které mohou být rychleji zpracovány;
  • zabezpečení – 64bitová verze může využít takových součástí jako je např. High Entropy ASLR Windows 8. Navíc je lépe zabezpečená proti útočným technikám typu JIT spraying a vůbec zvyšuje zabezpečení prohlížeče.
  • stabilitu – Google zaznamenal značný nárůst faktoru stability prohlížeče – konkrétně renderovací procesy webového obsahu mají poloviční tendenci k pádům.

Vzhledem k šesti týdennímu vývojářskému kolečku se neočekává, že by se beta a stabilní verze objevily dříve než v srpnu 2014.

Zdroje