Civilization se Beyond Earth vydá už 24. října

Další díl Civilizace Civilization: Beyond Earth se chystá už na 24. října 2014.

SEO specialista a copywriter Daniel Beránek

Pro Instaluj.cz SEO specialista a copywriter Daniel Beránek:

Civilizace se vydá do vesmíru 24. října

Firaxis Games, vývojáři hry Sid Meier´s Civilization, dnes oznámili vydání jejího pokračování Civilization: Beyond Earth na 24. října 2014.

Civilization: Beyond Earth je novým přírůstkem do rodiny veleúspěšné herní série Civilizace. Je v podstatě rozvinutím pozdních fází předchozích dílů, kdy jedním z questů bylo opuštění Matičky Země. A právě tím Beyond Earth je. Tento díl totiž hledá možnost nového počátku pro lidský druh, který svým pokrokem natolik zdevastoval rodnou planetu, že ji nyní musí opustit. Aby překročil další horizont, aby překonal zatím neznámé překážky, aby dobyl a kolonizoval nová teritoria a přežil.

Civilizace je široce známá tahová strategie. Její princip bývá sardonicky zkracován jako 4 X – anglicky: eXplore, eXpand, eXploit, eXterminate. Tedy: objevit (neznámá místa), zabrat území/rozšířit vliv, vytěžit/využít zdroje a vyhubit nepřátelské entity. S Civilization: Beyond Earth si tyto 4 X hráč bere sebou hluboko do vesmíru, aby zde objevil nové, neznámé a prostředky k přežití skýtající lokace. Uchytil se na nich, expandoval a případně zničil vše, co chce zničit jeho.

Civilization: Beyond Earth by nás měla zavést do světů inspirovaných pány Issacem Asimovem a Arthurem C. Clarkem. Místo technologického stromu pokroku nás čeká pavučina pokroku s třemi vektory: Purity, Supremacy a Harmony. Jejich vývoj bude určován naší krvelačností, schopnostmi diplomacie a ochotou ke smíru a harmonii soužití s jinými civilizacemi. Celkový koncept hry se patrně příliš nezmění, jen bude přenesen do mnohem dynamičtějšího a méně předvídatelného prostředí.

Předobjednávkový balíček zahrnuje Exoplanets Map Pack, který hráči nabídne dalších šest map exoplanet, tedy planet existujících mimo Sluneční soustavu. Budou mezi nimi zalesněná, Zemi-podobná Kepler 186f, vyprahlá Rigil Khantoris B a na zdroje bohatá planeta moří a ostrovů Tau Ceti d. Čtyřiadvacátého října by Civilization: Beyond Earth měla začít dobývat nejen vesmír, ale také systémy Windows, OS X a Linux.

Zdroje