Firefox 39: mnoho příslibů a kapka tý bezpečnosti

Firefox 39 si v podání Mozilly vysloužil několik vylepšení omezených platformou, propojení videohovorů Firefox Hello se sociálně-widgetovým Firefox Share a širokoškálového zdokonalení bezpečnosti.

Mozilla Firefox

Pro Instaluj.cz SEO specialista a copywriter Daniel Beránek:

Firefox 39: vylepšení Hello, bezpečnostní záplaty a příslib Project Silk

Mozilla si pro devětatřicátou verzi Firefoxu připravila propojení některých funkcí, parciální vylepšení pro různé platformy a záplaty několika bezpečnostních chyb.

Nový Firefox se dočkal propojení videohovorů Hello s funkcí Firefox Share. Díky tomu snadno vytvoříte konverzaci/konverzační místnost Hello, kterou můžete okamžitě sdílet prostřednictvím sociálních sítí, jež máte připojeny skrze Share. Krom toho můžete do Hello importovat Kontakty ze služeb Googlu, se kterými by se mělo dát přímo audio a video komunikovat.

Macovská verze Firefoxu se dočkala plynulejšího vykreslování zvaného Project Silk. To je založeno na hardwarové vertikální synchronizaci a mělo by přinést vyšší výkon při animacích a rolování webových stránek. Další platformové novinky se týkají opět OSX, ale i Linuxu – jejich verze bude po vzoru windowsovské kontrolovat downloady na přítomnost malwaru. Funkce využívá technologie Google SafeBrowsing. A krom byla detekce malwaru rozšířena o běžné macovské formáty.

Mozilla dále záplatovala třináct bezpečnostních chyb, čtyři z toho kritické. Zcela byla odstraněna podpora protokolu SSLv3 náchylného k útoku typu POODLE. V HTML5 byla vývojáři zavedli komponentu link rel="preconnect", která umožňuje prohlížeči předvídat budoucí požadavky na připojení, aniž by ovšem jakkoliv vyzrazoval citlivé informace.

Zdroje