Google pro děti

Google chce oficiálně rekrutovat dětské uživatele.

Google G logo

Pro Instaluj.cz SEO specialista a copywriter Daniel Beránek:

Google pro děti aneb bezpečné surfování

Google chce oficiálně rekrutovat obrovské množství dětských uživatelů. Nabídne rodičům google-centrické surfování pro děti.

Google připravuje dětskou verzi svých služeb. Google-centrické surfování by mělo dětské uživatele lépe ochránit před nežádaným obsahem než pouhé stvrzení věkových hranic, kterým je „zabezpečena“ většina obsahu nyní.

Nová verze googlovských služeb bude sjednocena pod účtem pro dítě. Ten budou moci rodiče spravovat a monitorovat ze svých účtů. Dítěti umožní přístup pouze k bezpečnému obsahu a zamezí volání některých hledacích frází. Tímto způsobem bude dítěti bylo zabráněno např. v přístupu k explicitním videům na YouTube a vyhledávání nechtěných témat. A nastavení účtu budu dále modifikovatelné ze strany správců.

Krom konzumace desktopového webu toto nastavení služeb ovlivní i přístupy z Androidu, který lze značně ovlivnit z googlovského účtu. I když se Google oficiálně nevyjádřil, respektive k tématu ústy svého mluvčího vzkázal: Nekomentujeme fámy a spekulace, je spuštění takovýchto služeb velmi pravděpodobné. Např. v USA totiž mohou mít účet u Googlu pouze osoby starší 13 let a touto inovací by globální vyhledávač mohl oficiálně rekrutovat nové uživatele.

Zdroje