Opera 29: už před dveřmi Velké pětky

Opera 29 je už jen krůček od návratu do Velké pětky prohlížečů (počítaje i jí). V Opera Software ASA se zatím opřeli do:

  • synchronizace – resp. ji rozšířili o otevřené taby a správu Rychlého přístupu i u ostatních uživatelových instancí prohlížeče;
  • gest myší;
  • nastavitelnosti klávesových zkratek
  • a několika maličkostí…

…že by kulatá 30 konečně navrátila Opera tam, kam patří? 

Opera O logo

Pro Instaluj.cz SEO specialista a copywriter Daniel Beránek:

Opera 29: synchronizace stále pokračuje

Opera Software ASA servíruje devětadvacátou verzi svého, snad nejen kdysi oblíbeného prohlížeče a to pro prostředí Windows, Macu, Linuxu i Androidu. Jádro inovací spočívá v synchronizaci Opery napříč všemi systémy i platformami. A zbytek jsou drobty po ostatních…

Devětadvacátá verze pokračuje v návratu k synchronizačním funkcím Opery. Po synchronizaci záložek osmadvacítky se tak vrací i synchronizace otevřených panelů. Budeme tak moci na smartphonu pokračovat v prohlížení přesně tam, kde jsme na desktopu přestali. Stačí jen obě instance synchronizovat přes Můj účet Opery dostupný jak z webu, tak z ikonky busty v kolečku vedle adresního řádku.

Další, komu se dostalo vzdáleného sladění, jsou panely Rychlého přístupu: z jednoho zařízení tak lze spravovat tuto funkci u všech instalací Opery daného uživatele.

Opera také začala indikovat zvukově aktivní panel stejně jako Chrome, bohužel není vybavena stejnou experimentální funkcí, jejíž pomocí lze daný panel v Chrome okamžitě umlčet. Inovace se také dotkla klávesových zkratek, které si nyní může uživatel sám nakonfigurovat.

Jinak byl základ prohlížeče povýšen na Chromium 42; byla rozšířena podpora gest myší; obrázek samostatně otevíraný do nového panelu je na tomto panelu vycentrován; v panelu Rychlého přístupu přibyla i Historie a androidí Off-Road režim byl nahrazen etablovanou funkcí Opera Turbo.

Sečteno, podtrženo

Pokud si ještě nějaké větší vychytávky vývojáři schovávají pro kulatou třicítku, mohla by se Opera vrátit v plné síle mezi Velkou pětku prohlížečů.

Zdroje