Platby přes Gmail se od US rozšiřují do UK

Platby navázané na Google Wallet se velmi pomalu šíří – další zasaženou zemí je Velká Británie po roce a půl od uvedení v USA.

Google G logo

Pro Instaluj.cz SEO specialista a copywriter Daniel Beránek:

Přes Gmail půjde platit a platby přijímat

Používáte-li Gmail, budete moci jeho prostřednictvím uskutečňovat finanční transakce. Převod zprostředkuje platební systém Google Wallet. Platby samotné budou mít podobu přílohy emailu, kterou odťuknete jedinou ikonkou.

Google integruje Peněženku Google do Gmailu, abyste přímo jeho pomocí mohli uskutečňovat a přijímat platby. Jediné, co se od uživatele požaduje, je registrace platebních a fakturačních údajů na wallet.google.com. Poté pošlete peníze prostým odkliknutím ikonky národní měny a zadáním množství.

Peníze takto pošlete komukoliv, kdo má email. Ani nemusí být u Gmailu, ale stačí mít aktivní Google Wallet. Jedinými limity jsou limit transakční (max. 5 000 liber), převodní (max. 10 000 liber za pět dnů) a fakt, že tato funkcionalita je zpřístuněna pouze na území Spojených států a aktuálně uvolňována ve Velké Británii. Platby se sice musí uskutečnit pouze mezi britskými bankami, převod sám je ovšem bez poplatků. Kdy se emailové platby dostanou k nám, není známo.

Zdroje