Pwn Phone: penetrační potvůrka do kapsy

Pwnie Express, výrobce penetračního hardwaru, uvádí druhou generaci smartphonu orientovaného na pentesting a bezpečností audity – Pwn Phone.

ikona střetu black hat a white hat

Vizí Pwnie Express je dodat specialistům IT security nástroj plnohodnotný, co do funkcí, přitom nevyžadující zvláštní péči z hlediska logistiky a správy hardware – slovy Davea Porcello, CEO Pwnie Express: „každý pentester, kterého znám, má smartphone, tablet a notebook, ale nikdo z nich tablet nepoužívá k reálným pentestům“.

Pwn Phone je LG Nexus 5 vybavený Androidem na front-endu, na back-endu má přizpůsobený OS Kali Linux, interně Pwnix, což je jeden z nejrozšířenějších OS zaměřených na penetrační testování a nástupce BackTrack Linuxu. Kali Linux na Android v Pwnie Express dostali díky rekompilaci jádra. Mj. je tím umožněno zařízení působit jako USB host a připojovat k němu externí adaptéry Wi-Fi, Bluetooth a ethernet, což dále rozšiřuje možnosti pentestingu.

Zásadní vlastnosti Pwn Phone

  • Kali Linux s komplexní penetrační sadou včetně Metasploit, SET, Kismet, Aircrack-NG, SSLstrip, Ettercap-NG, Bluelog, Wifite, Reaver, MDK3, & FreeRADIUS-WPE;
  • Android na front-endu s aplikacemi jako jsou Evil AP, Strings Watch, Full-Packet Capture, Bluetooth Scan, & SSL Strip;
  • externí adaptéry Wi-Fi, Bluetooth a ethernetu umožnující monitorování a packet injection;
  • na 100 různých nástrojů, 26 přizpůsobených dotyku, některé z nich plně operující vysloveně one-touch;
  • CPU Quad-core Qualcomm Snapdragon 800, 2,3 GHz a GPU Adreno 330, 450 MHz a 4.95” 1920×1080 display.

Zdroje