Smartsupp 2.0: nové funkce a server

Smartsupp přichází s několika novinkami svého live chatu shrnutými pod označením 2.0. Jsou to mj. nový server v node.js a nové funkce live chatu.

live chat Smartsupp

Server v node.js

Starý server naprogramovaný v Javě neustále padal. Smartsupp tedy přešel zpět k předešlé, stabilní verzi. Nový server v node.js obsluhuje momentálně 60 % zákazníků, bezproblémově funguje na mobilních zařízeních a zcela se obejde bez flashe. Do konce června by na tento server měli být převedeni všichni zákazníci.

Nové funkce live chatu

Statistiky

Přímo v dashboardu lze nově sledovat:

  • kolik proběhlo konverzací,
  • jak je který operátor aktivní,
  • kolikrát došlo ke konverzi aj.

Nové statistiky doplňují už ty existující, z kterých se dozvíme např. kolikátá se odehrává návštěva, na kterou stránku se zákazník dívá, kolik minut, odkud je a odkud se na naše stránky dostal.

Implementace SSL

Smartsupp 2.0 nyní podporuje i protokol SSL, proto jej spustíte i na stránkách zabezpečených pomocí HTTPS.

Rozdělování operátorů do skupin

Díky grupování operátorů můžete určit, kterou konverzaci má který operátor na starost. Snadno nastavíte spojení zákazníka komunikujícího ze stránky webu Zákaznická podpora s operátorem, který obsluhuje zákaznickou podporu. Návštěvníka hledajícího Technickou podporu s technickou podporou a pokud k tomu vyčleníte stránky a přiřadíte k nim operátora – tak ho spojíte s obchodníkem, programátorem či CEO.

Co se chystá?

Debugování a vylepšování je nikdy nekončící proces. Pro nejbližší období Smartsupp chystá zdolání dalších dvou milníků, a to sice podporu XMPP protokolu a mobilní aplikaci Smartsupp.

Implementace XMPP protokolu

XMPP protokol používá celá řada programů okamžité komunikace – instant messengerů (IM). Výhodou jeho implementace je to, že už nemusíte používat webové rozhraní dashboardu k obsluze live chatu. Místo toho přímo komunikujete ze svého IM – třeba Gmail chatu, Mirandy či Jabberu. To přímo souvisí s další chystanou novinkou…


Mobilní aplikace Smartsupp

Mobilní aplikace je logickým důsledkem implementace XMPP. Díky ní budete moci live chatovat přímo z mobilů a tabletů. Dle ohlasů v zahraničí je tato varianta přístupu zvláště oblíbená u freelancerů/živnostníků. Ti nemají lidi na live chatovou podporu a obstarávají si ji sami. Díky mobilu a internetu vás zákazníci dostihnou i v pátek večer nebo na dovolené – budete-li chtít.

Implementace XMPP protokolu je již hotová – jak na ní se dozvíte v XMPP: live chat neustále na dosah

Smartsupp se dá vyzkoušet na 14 zdarma, či rovnou…