Windows 10 IP b. 10125

Novinky nově uniklého 10125 buildu Windows 10.

ikona Windows 10

Pro Instaluj.cz SEO specialista a copywriter Daniel Beránek:

Windows 10 IP b. 10125: stav o zlomkočase

Jak bývá dobrým zvykem, uniklo další sestavení Insider Preview Windows 10 – build 10125. Přináší jen několik maličkých změn – ostatně následuje krátce po poslední oficiálně uvolněné verzi. Jaképak to jsou?

Microsoft uvádí nové ikony pro adresáře, disky a systémové položky. Ty jsou matnějšího a prostornějšího provedení a připomínají ikony z éry Windows 7. Změny se dotkly i nabídky Start – bude opět oznamovat nově nainstalované programy a inovována byla navigace pomocí položky Všechny aplikace.

Funkční integrace se dočkalo také Windows Hello – autentizační funkce spoléhající na sejmutí biometrických informací – nejen otisku prstu, ale i rozpoznání obličeje či identifikaci oční zorničky. Autentizaci je pro případ selhání biometrického vstupu možno zdvojit zadáním PINu.

Tabletový režim systému obohatí všudypřítomné tlačítko zpět po vzoru smartphonového prostředí. Verze Microsoft Edge poskočila z 13.10122 na 15.10125, byl vylepšen jeho zobrazovací výkon a také již bezproblémově přehrává obsah i v celoobrazovkovém režimu. Jump listy (seznam funkcí vyvolávaných pravým myšítkem) bude možno inicializovat nejen v systému, ale i přímo v nabídce Start.

Zdroje