WZOR: Windows 8.1 Update 2 a Windows 9

Skupina WZOR stojící za úniky informací z Microsoftu přináší novinky k Windows 8.1 Update 2 a Windows 9.

ikona Windows 10

Pro Instaluj.cz SEO specialista a copywriter Daniel Beránek:

Windows 8.1 Update 2 a Windows 9 dle informací WZOR

Ruská skupina WZOR stojící za únikem mnohých informací z dílen Microsoftu potvrdila, že Windows 8.1 Update 2 bude vydán v srpnu, či v září 2014. Update 2 bude značně podobný Update 1, zdarma a rovnou předinstalováván na počítače prodávané po jeho vydání.

Uživatelé, kteří by chtěli provést čistou instalaci Windows 8.1 Update 2, budou potřebovat nové licenční klíče. Vlastníkům Windows 8 Microsoft nejspíš nabídne postupnou aktualizaci Update 1 → Update 2, nebo přímou aktualizaci na Update 2 za menší poplatek ve Windows Store.

WZOR navíc spekuluje, že zákazníci, kteří zakoupí nové počítače již s Windows 8.1 Update 2, možná dostanou upgrade na Windows 9 buď zcela zdarma, či s podstatnou slevou.

Windows 8.1 Update 2 nebude velký 3 GB, jak uvádí některé zdroje (Neowin). Dle WZOR je to kumulativní velikost celých Windows 8 včetně zmíněného update. Tento update ani nepřinese očekávaný návrat nabídky Start, který je ponechán až do Windows 9.

Microsoftu se jinak daří zatajit konkrétní informace o Update 2 díky interním změnám, důraznějším restrikcím přístupů k novému kódu a přísnějšímu hlídání těchto přístupů. Zvláště množství úniků informací z Číny přimělo Microsoft k přísnějšímu dohledu na čínské prodejní divize a k aktivitám bránicím únikům právě ze strany velkých výrobců počítačů vyrábějících v Číně.

Další informace WZOR se týkají Windows 9. Jejich vývoj provází panika Microsoftu způsobená rozhodnutími čínské vlády. Tato panika by se mohla promítnout v pozdržení vydání Windows 9. Verze Windows 9 Enterprise má zahrnovat volby zákazu rozhraní Metro 2.0 a zákazu integrace s cloudovými službami OneDrive.

Zdroje